Confiterad kummel med pepparrotskräm

Confiterad kummel med pepparrotskräm
Foto: TV4

Confiterad kummel med pepparrotskräm

20 ingredienser

Josephine Lindquist variant på kummelfilé serverad med pepparrotskräm, smörslungade rödbetor och dillcitronette.

Vill du ha pepparroten i rivna strimlor istället för ”mos” som det brukar bli när man finriver pepparrot, slå då pepparroten mot rivjärnet så blir det snyggt rivet.

Koka alltid rödbetorna med skalet på för att behålla så mycket färg och smak som möjligt!

Se fler recept från

Sveriges mästerkock

Ingredienser

portioner

Konfiterad kummel

  • 400 g kummelfilé
  • olivolja
  • 0,5 dl salt
  • peppar

Pepparrotskräm

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk färsk pepparrot, riven
  • citron, saft
  • salt
  • peppar

Dillctitronette

  • 1 dl olivolja
  • 0,5 citron, saft samt rivet skal
  • dill
  • gräslök
  • spenat
  • salt
  • peppar

rödbetor

  • 4 rödbetor
  • 2 gulbetor
  • salt
  • 150 g smör

Gör så här

Konfiterad kummel

  1. Gnid in fisken i salt och peppar. Låt vila i 20 minuter.
  2. Häll sedan olja på fisken så att den täcks (i en ugnsfast form). Baka fisken i ugnen på 80° tills innertemperaturen är 40°.

Pepparrotskräm

  1. Blanda pepparrot med crème fraiche.
  2. Smaka av med salt, peppar & citronsaft. Låt den stå och dra i cirka 1 timme innan du silar av den så att den blir slät.

Citronette

  1. Mixa samman alla ingredienser. Sila av och smaka av med salt & peppar. Spara lite dill till garnering på tallriken.

Rödbetor

  1. Koka i saltat vatten med skal på. Skala dem och dela på 4 delar.
  2. Slunga dem i det brynta smöret innan servering. Glöm ej att salta.