• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Dovhjortsspett, vildsvinsribs samt lövbiff på älg

5 röster
4
4
4 portioner

Du behöver

Grillade hjortfärsspett

  • 400 g dovhjortfärs
  • 10 kvist färsk ramslök
  • 80 g getost
  • 20 g färsk bladpersilja
  • 1,5 dl grillolja, med honung
  • 8 grillspett

Grillade vildsvinsspjäll

  • 1 kg revbensspjäll från vildsvin
  • 5 dl grillolja, med honung

Lövbiff

  • 4 skiva lövbiff av älgkalv (gärna från innanlår eller rostbiff)
  • 1 dl grillolja, med honung

Yoghurtdipp

  • 6 dl turkisk yoghurt
  • 4 kvist ramslök
  • 8 blad mynta
  • salt
  • peppar

Till servering

  • färskpotatis, kokt
  • sallad

Gör så här

  1. Grillade hjortfärsspett
    Blötlägg träspetten i kallt vatten, så att dom inte börjar brinna på grillen.
  2. Strimla ramslöken och persiljan, blanda sedan alla ingredienser i en bunke.
  3. Forma färsen runt spetten och låt stå i kyl till ca 30 minuter innan grillning.
  4. Vildsvinsspjäll
    Marinera först spjällen i grilloljan i ca tolv timmar. Dag två: värm ugnen till 175 grader.
  5. Lyft upp spjällen och låt rinna av, lägg sedan i ugnsfast form och baka i ca 2,5 timmar. Ta ut köttet och låt svalna innan det grillas för att få fin yta.
  6. Lövbiff
    Grilla hastigt och pensla köttet med grilloljan.
  7. Yoghurtdipp
    Hacka örterna och blanda alla ingredienser, smaka av med salt och peppar. Servera till köttet tillsammans med kokt färskpotatis och fräsch sallad.
27 augusti 2013