Toast med gravad Linderödsgris

Foto: TV4
Toast med gravad Linderödsgris
17 ingredienser
30 min
Toast med gravad Linderödsgris, stuvade jordärtskockor, färskostcrème och sallad.
Ingredienser
Stuvade jordärtskockor
- 300 g små jordärtskockor
- 2 dl grädde
- salt
- peppar
Frästa kantareller
- 3 msk smör
- 2 schalottenlökar, finhackade
- 200 g kantareller, rensade
- En kruka dill
- salt
- peppar
- 4 skivor surdegsbröd
- 200 g gravad Linderödsgris, och skivad
Färskostcrème
- 200 g färskost
- 3 msk sky, från rökt späck eller bacon
sallad
- 1 kruka romansallad
- 5 körsbärstomater
- 0,5 gurka
Gör så här
Stuvade jordärtskockor
- Skölj jordärtskockorna noga. Låt dem koka i saltat vatten i cirka 15 minuter, tills det blivit mjuka.
- Koka grädden i en annan kastrull tills hälften återstår.
- Häll av vattnet från jordärtskockorna och lägg över dem i grädden.
- Salta och peppra efter smak.
Frästa kantareller
- Smält smör i en stor stekpanna.
- Fräs schalottenlök med kantareller och dill i cirka 3 minuter. Salta och peppra efter smak.
- Lägg surdegsbrödsskivorna i pannan och låt dem fräsa tills de fått lite färg.
Färskostcrème
- Blanda färskost och skyn till en jämn smet.
Sallad
- Skölj salladsbladen.
- Skiva gurka och tomater.
- Blanda allt i en stor skål.