Havtornssås, rösti och selleripuré till choklad-och chilikorv

Foto: Tv4
Havtornssås, rösti och selleripuré till choklad-och chilikorv
17 ingredienser
Gudmundsgården serverar sin egenproducerade choklad- och chilikorv med havtornssås, rösti och selleripuré.
Ingredienser
Selleripuré
- 800 g stjälkselleri
- 100 g gul lök
- 40 g matfett
- 2,5 dl köttbuljong
- 1 dl grädde
- 1 dl ajvar relish
- salt
- vitpeppar
Havtornsås med ingefära
- 500 g frysta havtorn
- 50 g inlagd ingefära
- 5 cl sockerbetssirap
- 2 dl vispgrädde
Rösti
- 1 kg potatis (t ex Annabelle, Asterix)
- 150 g gul lök
- 2 ägg
- 5 g salt
- matfett, till stekning
Gör så här
Selleripuré
- Skala och skär sellerin i mindre bitar, hacka löken fint. Stek sellerin i matfett till fin färg och tillsätt sedan löken.
- Tillsätt buljongen och koka sellerin mjuk på låg värme.
- Sila av vätskan och mixa med stavmixer. Tillsätt grädde till rätt konsistens och smaka av med ajvar, salt och peppar.
Havtornsås med ingefära
- Koka ihop havtornen tillsammans med ingefäran. Låt koka i 10 minuter.
- Sila såsen och smaka av med sockerbetssirap och låt svalna. Vispa grädden fluffig och blanda upp med havtornssåsen.
Rösti
- Skala och riv potatisen och krama ur vätskan.
- Hacka löken fint och blanda ihop alla ingredienser.
- Stek potatiskakorna i matfett och servera.