Lammkotletter med salmbärschutney

Foto: TV4
Lammkotletter med salmbärschutney
18 ingredienser
30 min
Lammkotletter med brynta rotfrukter, serveras med salmbärschutney och salmbärsbalsamico från Gotlands delikatesser.
Ingredienser
Lammkotletter
- 8 lammkotletter
- 2 msk smör
- 2 klyftor vitlök, hackade
- 1 kvist rosmarin, grovt hackad
- 1 tsk örtsalt
- 1 tsk svartpeppar
Brynta rotfrukter
- 1 knippe knipplök
- 250 g morot
- 250 g palsternacka
- 200 g spritärtor
- 3 msk smör
- 1 klyfta vitlök, hackad
- 1 tsk örtsalt
- 1 tsk svartpeppar
Garnering
- 2 citroner
- 140 g salladsmix
- 4 msk salmbärschutney
- 2 msk salmbärsbalsamico
Gör så här
Lammkotletter
- Smält smör i en stor panna.
- Bryn lammkotletterna med vitlök, rosmarin, salt och peppar i cirka 3 minuter per sida.
Brynta rotfrukter
- Skala och skär morötter, palsternacka och sommarlök i stora bitar.
- Stek rotfrukterna i cirka 3-5min i smör, krydda med örtsalt, hackad vitlök, svartpeppar.
- Tillsätt spritärtorna och stek i ytterligare 2 minuter.
Garnering
- Dela citronerna, grilla dem ca 2-3 min.
- Lägg salladen i en skål och ringla salmbärsbalsamico över.
- Lägg upp maten på tallrikar med en stor klick salmbärschutney.