• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Rödbetschips med getostkräm, bacon och hasselnötter

66 röster
40 min
4
40 min
4
4 portioner

Du behöver

Rödbetschips

  • 2 rödbetor
  • 1 dl rapsolja
  • 2 dl solrosolja
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk torkad persilja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0,5 tsk svartpepparkorn
  • 0,5 dl majsstärkelse

Getostkräm

  • 100 g mjuk getost (t ex chèvre)
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 dl grädde
  • salt (efter smak)

Topping

  • 50 g bacon
  • 0,5 dl hasselnötter, skalade
  • 1 ask krasse
  • 0,5 kruka gräslök, fint skuren

Gör så här

  1. Blanda 1 del rapsolja och 2 delar solrosolja i fritös eller kastrull och värm oljan till 160 grader.
  2. Skala rödbetorna och hyvla tunt på mandolin.
  3. Torka betorna torra på hushållspapper eller handduk.
  4. Vänd betorna i maizena och skaka av överflödet innan du doppar i fritösen.
  5. Låt fritera i ca 5 minuter eller tills de är helt krispiga.
  6. Mixa salt, persilja, timjan och svartpeppar i en kryddmixer eller blender.
  7. När chipsen är klara, lyft och lägg på nytt papper, strö över örtsaltet.
  8. Getostkräm
    Mixa getost, grädde och crème fraiche till en slät kräm i blender, smaka av med salt.
  9. Lägg krämen i spritspåse och förvara i kyl.
  10. Topping
    Stek baconet krispigt i stekpanna och tillsätt hasselnötterna.
  11. Lägg ut chipsen på stora fat.

  12. Spritsa lite kräm på varje chips och lägg på bacon och hasselnötter.

  13. Toppa med smörgåskrasse och gräslök.
10 december 2014