Svenska köttbullar
Svenska köttbullar
8 ingredienser
Det finns otaliga recept köttbullar. Det här är lite ovanligt eftersom det innehåller tomatpuré.
Ingredienser
- 0,5 dl ströbröd
- 1 dl kaffegrädde
- 800 g blandfärs
- salt
- peppar
- 1 ägg
- 1 gul lök, finriven
- 2 rågade msk tomatpuré
Gör så här
- Låt ströbrödet svälla i grädden 5 minuter och blanda sedan i färs, salt och peppar. Tillsätt ägget, löken och tomatpurén. Rör om väl. Ställ färsen i kylen 20 – 30 minuter.
- Blöt händerna i kallt vatten och forma fina, runda köttbullar. Lägg dem på ett bakpapper.
- 3.
- Hetta upp matfett i en stekpanna. Stek bullarna på medelvärme och skaka pannan då och då så att bullarna blir runda. Om du steker många kan du lägga över dem i ugnsform och låta den stå i 150° så att de håller sig varma.