Svensk wienerschnitzel

Svensk wienerschnitzel
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Svensk wienerschnitzel

12 ingredienser

En äkta österrikisk wienerschnitzel serveras med bara en citronklyfta. Här i Sverige blev det vanligt på krogen att servera schnitzlar med ett garnityr av citron, ansjovis och kapris. Stekt potatis och gröna ärter är också populära tillbehör.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 4 tunna skivor kalvinnanlår
  • salt
  • vitpeppar
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • smör, att steka i

Garnityr:

  • 4 citroner, skivor
  • 4 ansjovisfiléer
  • 2 msk kapris

Till servering:

  • potatis, stekt
  • gröna ärtor

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Vira ansjovisfiléerna kring 1/2 msk kapris ovanpå varje citronskiva. Ställ kallt.
  2. Banka ut skivorna av kalvinnanlår och krydda dem med salt och peppar. Panera dem, först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
  3. Hetta upp matfett och stek schnitzlarna gyllengula 3 minuter på var sida. Dekorera med citronskivorna och servera genast.