1 dl grekisk yoghurt (eller endast crème fraîche för fastare konsistens)
2 msk dill, finhackad
4 msk gräslök, finhackad
ev 1 msk rödlök, finhackad
citron, citroncest och citronsaft
salt
svartpeppar
Servering
olivolja
blandade örter
Gör så här
Dela gurkan på längden.
Kärna sedan ur gurkan och tärna den i små fina kuber.
Rör ihop crème fraîche och yoghurt till en jämn blandning i en skål. För fastare konsistens (om man vill servera det som kanapé) så använd endast crème fraîche och låt den gärna rinna av i ett kaffefilter först.
Vänd ner gurka, dill, gräslök och eventuellt rödlök. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Låt blandningen stå kallt i minst 30 minuter innan servering, men gärna längre.
Servering
Toppa med lite olivolja och extra örter.
Servera såsen som dipp till färskpotatis, chips, smörstekt bröd eller på crostini.