Svensk lammstek med caponata

Svensk lammstek med caponata
Foto: Tv4
Anna Broms Kockarnas kamp 2018
Anna Broms Kockarnas kamp 2018

Svensk lammstek med caponata

21 ingredienser

50 m

Lammstek med caponata är en riktigt härlig rätt som kommer göra sig fint till helgen!

Ingredienser

portioner4 - 6

Lamm

  • lammbog, urbenad
  • smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kvist färsk timjan

Caponata

  • 2 klyftor vitlök
  • 1 rödlök
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 5 tomater
  • 0,5 chilifrukt
  • hasselnötter
  • smör

Servering

  • flingsalt
  • olivolja
  • persilja
  • oregano
  • 1 citron, riven skal
  • 3 msk oliver, urkärnade
  • 2 msk kapris
  • olivolja

Gör så här

Lamm

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smält smöret i en stekpanna tills gyllenbrunt, tillsätt vitlöksklyfta och en timjankvist.
  3. Bryn lammet och ställ in i ugnen tills steken får en innertemperatur på 55 grader. Ta ut lammet och låt det vila.

Caponata

  1. Hacka upp allt.
  2. Fräs vitlök, lök, timjan och aubergine.
  3. När de fått färg så tillsätt de andra ingredienserna

Servering

  1. Skär upp lammet och lägg på ett fat. Strö flingsalt och olivolja över lammet.
  2. Rör ner hackad persilja, oregano, riven citron, oliver, kapris och en skvätt olivolja. Servera tillsammans med lammet.