Svartpepparrostade grönsaker med krispig halloumi och persiljesmör

koket.se
Svartpepparrostade grönsaker med krispig halloumi och persiljesmör
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Svartpepparrostade grönsaker med krispig halloumi och persiljesmör

22 ingredienser

40 min

Goda ugnsrostade grönsaker som får skönt sting av nystött svartpeppar. Till det serveras frasigt panerad och stekt ost samt ett jättegott smör smaksatt med vitlök och persilja.

Se Siri Barje laga receptet

koket.se
Spela video

Ingredienser

portioner

Svartpepparrostade grönsaker

  • 500 g potatis
  • 500 morötter (gärna späda)
  • 1 knippe färsk lök (eller små vanliga lökar, gul eller röd)
  • 0,5 spetskål
  • 1 msk svartpepparkorn
  • 50 g smör
  • salt

Panerad ost

  • 400 g halloumiost (eller stek- eller grillost)
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl pankoströbröd
  • rapsolja, att steka i

Örtsmör

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • ca 40 g färsk spenat
  • 1 kruka persilja
  • 2 klyftor vitlök
  • salt

Sallad

  • 65 g mâchesallad
  • 1 citron
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret till grönsakerna.
  2. Mortla svartpepparn grovt och blanda med smöret.
  3. Klyfta potatisen tunt. Dela morötterna och löken i två delar. Skär spetskålen i fyra klyftor. Blanda ihop grönsakerna med smöret och upp å en plåt, rosta till fin färg, ca 20 minuter.
  4. Hacka spenat, persilja och vitlök grovt. Mixa alla ingredienser till smöret tills det är grönt, smaka av med salt.
  5. Osten, skär dem i bitar. Torka av om den är blöt.
  6. Knäck ägget i en tallrik och vispa upp det lätt. Lägg mjöl på en tallrik och panko i en annan tallrik.
  7. Stek halloumin gyllene i rapsolja.
  8. Vänd ned olivolja, citronsaft och salt med mache precis innan servering.
  9. Servera halloumin med grönsakerna, smöret och salladen!

Glöm inte att källsortera ditt matavfall och njut av din goda middag med halloumi och rostade grönsaker.