Svartkålsfrittata i ugn
Svartkålsfrittata i ugn
16 ingredienser
40 min
"Det är så härligt att den mjälla, milda svartkålen gjort sitt intåg i matbutikerna. Precis som sina släktingar i kålfamiljen är detta fantastisk näring. Med tofu får vi ett fint veganskt proteintillskott. Med lite endiver i salladen får du bett och edge. Den här rätten går inte att misslyckas med, smakar ljuvligt och tickar alla näringsboxar." /Maria
Ingredienser
Frittata
- 200 g svartkål
- 2 msk olivolja
- 6 ägg
- 0,5 dl vatten
- 1 tsk Roma (se tips)
- 230 g fast tofu (naturell)
- 2 dl parmesanost, riven
- 0,5 dl pinjenötter
- 0,67 tsk salt
- svartpeppar
Sallad
- 1 grönsallad
- 1 endive, gärna röd
- 2 dl svarta oliver utan kärnor
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Strimla svartkålen och fräs mjuk i oljan i en panna utan att den får färg. Salta och peppra lätt. Låt svalna lite.
- Vispa upp ägg, vatten och kryddor lätt i en bunke. Smula ner tofun. Tillsätt det mesta av parmesanosten. Salta och peppra.
- Fördela svartkålen i en smord, ugnssäker form och häll på äggsmeten. Strö över resten av parmesanost samt nötter. Baka i mitten av ugnen i 20–30 minuter tills frittatan har stannat och fått
- fin färg (täck eventuellt med folie på slutet).
- Blanda ihop alla ingredienser till salladen. Droppa över olivolja och rödvinsvinäger. Salta och peppra.
Tips Så gör du Marias kryddblandning "Roma" - en medelhavsmix för grönsaker, kyckling, kött och vegofärs.
Blanda ihop 6 msk torkad salvia, 2 msk torkad mejram, 2 msk torkad basilika och 2 tsk sesamfrön. Förvara i burk med tättslutande lock.