Svart vinbärsjuice med espresso

NYHET
Svart vinbärsjuice med espresso
Foto: Happy Wilder

Svart vinbärsjuice med espresso

5 ingredienser

30 min + tid i kyl

"En härlig svartvinbärsjuice som får balanserade toner av kaffe och tonicbeska. Ett vackert alkoholfritt alternativ till grillade rätter med kött och fisk och vilt. Juicen görs i två steg, där det första steget är att göra en tonic på kaffesump, ett bra sätt att ta till vara på en dyrbar råvara. Ju godare kaffe, desto godare tonic. Det andra och sista steget är att tillsätta espressotonic till svartvinbärsjuicen, blanda och servera!" /Nina Petri

Ingredienser

sats

Cold brew

  • 1 l vatten
  • 230 g kaffesump

Tonickoncentrat

  • 1 l cold brew
  • 125 g rörsocker
  • 15 g kinabark, finmald
  • 10 g torkad hibiskus

Servering

  • espressotonic
  • svartvinbärssaft

Gör så här

Cold brew

  1. Rör runt så att all sump löses upp ordentligt i vattnet.
  2. Plasta bunken och ställ kallt i 5-7 dagar.
  3. Sila blandningen genom en grov sil efter 5-7 dagar.

Tonickoncentrat

  1. Mät upp alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt sjuda och skumma av alla orenheter.
  2. Fortsätt sjuda tills att det inte bildas mer skum på ytan. Ytan ska vara blank och kokande när den är klar.
  3. Sila blandningen genom en duk och buteljera i steriliserade flaskor.
  4. Jag tycker att tonicen smakar som bäst när den legat på flaska i 4 månader, men den håller nog mycket längre än så.

Servering

  1. Blanda 1 del espressotonic med 5 delar svartvinbärssaft och blanda väl.
  2. Servera drycken väl kyld, gärna i vinglas eller liknande.