Svart sesamsoppa

koket.se
Svart sesamsoppa
Foto: Martina Ankarfyr och Anna Larsson

Svart sesamsoppa

Av: Karin Lei

Från: Nyhetsmorgon

5 ingredienser

20 m

Den här svarta sesamsoppan är enkel att tillaga och blir riktigt god! Perfekt rätt att avnjuta i höstrusket.

Se Karin Lei laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 dl svarta sesamfrön [ca 60 g]
  • 0,5 msk vita sesamfrön
  • 0,5 l vatten, kallt
  • 2,5 msk klibbrismjöl (glutinous rice-mjöl)
  • 2,5-3 msk strösocker

Gör så här

  1. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme i 10–12 minuter. Rör om och håll koll så de inte bränns.
  2. Finmal de rostade fröna till pulver.
  3. Blanda kallt vatten med rismjölet tills det inte finns några klumpar. Blanda sedan i sesamfröna.
  4. Koka upp soppan i en kastrull på medelvärme tills det börjar bubbla och den tjocknar, rör om ofta.
  5. Om du önskar lite vattnigare konsistens häller du i lite mer vatten.
  6. Tillsätt socker, blanda och smaka av. Klart för servering!