Svärmors kakor

Svärmors kakor
Foto: TV4

Ett prosaiskt namn på dessa lättbakade och spröda kakor som påminner lite om drömmar i smaken, men som här serveras dubbla med smörkräm emellan. Kakorna går bra att frysa.

5 maj 2009
20

Du behöver

  • 200 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 3,5 dl vetemjöl
  • smör till plåtarna

Smörkrämen:

  • 100 g smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 äggula

Gör så här

  1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt potatis- och vetemjöl. Knåda samman degen och rulla runda kulor, 2-3 centimeter stora, av degen och tryck ut dem lite med fingret. Lägg dem på smorda plåtar. Grädda i 175° ugn i cirka 10-15 minuter, tills de är svagt ljusgula.
  2. Rör ihop smör och florsocker till smörkrämen. Tillsätt vaniljsocker och äggula.
  3. Lägg ihop kakorna med smörkrämen emellan.
Kommentera receptet

Fler goda recept