Koka upp mjölk, vatten, smör, socker och salt i en kastrull.
Tillsätt sedan mjölet. Arbeta smeten med en träslev i kastrullen i några minuter tills degen släpper från kanterna samt har en fin glans. Häll av i en kall bunke.
Arbeta in ett ägg i taget för hand eller med maskin med vinge.
Fyll i spritspåse med slät tyll i storlek 10.
Förbered två plåtar med bakplåtspapper.
Spritsa ut droppar över den ena plåten, det ska bli svanarnas kroppar.
Spritsa ut 2:or som ska bli svanarnas huvud och hals (lika många som kroppar) på den andra plåten. Spritsa inte halsar och kroppar på samma plåt då de har olika baktider.
Baka av kropparna på 190 grader i mitten av ugnen i 22-24 minuter.
Sätt in halsarna efter ca 8-10 minuter. Både kropp och hals ska ha ordentligt med färg innan de tas ut.
Ta ut och låt svalna.
Mascarponemousse
Vispa ihop ingredienserna med en elvisp till en jämn och fluffig konsistens. Fyll på spritspåse.
Rabarberkompott
Skala och skiva rabarbern i bitar om ca 3 cm.
Värm rabarberbitarna på låg värme i ca 2 minuter, tillsätt sedan resten av ingredienserna.
Tjockleken och storleken på rabarberbitarna är helt avgörande för tillagningstiden, men tanken är att rabarbern ska vara lätt tillagad.
Montering
Skär av locket på kroppen och dela den på längden. Det ska bli vingarna.
Fyll kroppen med mascarponemousse och fäst halsen.
Toppa med kompott och sätt i vingarna. Pudra med florsocker.