Svamptoast med pocherat ägg

koket.se
Svamptoast med pocherat ägg
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Svamptoast med pocherat ägg

15 ingredienser

20 m

Vad sägs om en festlig rätt bestående av en svamptoast med pocherat ägg, brynt smör, brioche och hasselnötter? Vi lovar att det kan bli en ny favorit!
Dryckestips: Sake – Junmai Artikelnr: 77992

Se Jonas Svensson laga receptet

koket.se
Spela video

Ingredienser

portioner
  • 2 msk tapiokapärlor
  • 1 dl soja
  • 2 tsk ättiksprit 12 %
  • 4 ägg
  • 200 g smör
  • 100 g hasselnötter
  • 4 skivor briochebröd
  • 2 msk misopasta
  • 1 silverlök
  • 2 msk risvinäger
  • 200 g svamp
  • parmesanost (till topping)
  • krasse (till topping)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka tapiokapärlor i 11 minuter. Sila bort vattnet och låt pärlorna sedan bada i soja.
  2. Häll några droppar ättika i en bunke med lika mycket vatten.
  3. Knäck äggen och låt stå i ca 20 minuter innan pochering.
  4. Bryn smör och smaksätt med 2 msk soja och krossade hasselnötter, låt stå varmt.
  5. Pensla briochen med smöret. Stansa ut ett hål i bricohen och fyll med misopasta. Stek sedan bröden i en varm stekpanna.
  6. Skiva löken tunt och pickla snabbt i risvinäger.
  7. Sjud upp vatten med resten av ättikan. Gör en virvel i kastrullen med en slev.
  8. Häll ner samtliga ägg på en gång i kastrullen och låt sjuda i ca 3 minuter.
  9. Stek undertiden svampen och smaka av med salt och peppar.
  10. Lägg bröden på tallrikar och toppa med svamp, lök, ägg, brynt smör, tapiokapärlor, riven parmesanost och krasse.
  11. Servera med en kall sake av benämning Junmai. Den har mindre polerat ris och detta gör att du får mer umami och mindre frukt i smaken.