Svamptoast med pocherat ägg
Svamptoast med pocherat ägg
15 ingredienser
20 m
Vad sägs om en festlig rätt bestående av en svamptoast med pocherat ägg, brynt smör, brioche och hasselnötter? Vi lovar att det kan bli en ny favorit!
Dryckestips: Sake – Junmai Artikelnr: 77992
Se Jonas Svensson laga receptet

Ingredienser
- 2 msk tapiokapärlor
- 1 dl soja
- 2 tsk ättiksprit 12 %
- 4 ägg
- 200 g smör
- 100 g hasselnötter
- 4 skivor briochebröd
- 2 msk misopasta
- 1 silverlök
- 2 msk risvinäger
- 200 g svamp
- parmesanost (till topping)
- krasse (till topping)
- salt
- peppar
Gör så här
- Koka tapiokapärlor i 11 minuter. Sila bort vattnet och låt pärlorna sedan bada i soja.
- Häll några droppar ättika i en bunke med lika mycket vatten.
- Knäck äggen och låt stå i ca 20 minuter innan pochering.
- Bryn smör och smaksätt med 2 msk soja och krossade hasselnötter, låt stå varmt.
- Pensla briochen med smöret. Stansa ut ett hål i bricohen och fyll med misopasta. Stek sedan bröden i en varm stekpanna.
- Skiva löken tunt och pickla snabbt i risvinäger.
- Sjud upp vatten med resten av ättikan. Gör en virvel i kastrullen med en slev.
- Häll ner samtliga ägg på en gång i kastrullen och låt sjuda i ca 3 minuter.
- Stek undertiden svampen och smaka av med salt och peppar.
- Lägg bröden på tallrikar och toppa med svamp, lök, ägg, brynt smör, tapiokapärlor, riven parmesanost och krasse.
- Servera med en kall sake av benämning Junmai. Den har mindre polerat ris och detta gör att du får mer umami och mindre frukt i smaken.