Svampsallad med koriander

koket.se
Svampsallad med koriander
Foto: Tv4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Svampsallad med koriander

11 ingredienser

20 m

Svamptoast är väldigt gott men det kan vara härligt att variera. Då är den här svampsalladen helt rätt!

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g svamp (karl johan, taggis, tratt, kantarell, soppar)
  • 2 citrongräs, finstrimlat
  • 1 limefrukt
  • 1 msk japansk soja (ljus)
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk chilipulver (thailändskt eller chiliflakes)
  • 1 msk rispulver, rostat (eller 1 msk rostat kokt jasminris och sedan mortlat till pulver)
  • 1 dl färsk koriander, grovt hackad
  • 0,5 dl färska myntablad, plockade
  • neutral rapsolja
  • ris (till servering)

Gör så här

  1. Skär svampen i grova bitar. Stek på hög värme i olja. Svampen ska få färg.
  2. Skala bort det yttersta skalet på citrongräset. Strimla den mjukare vita delen tunt. Den andra delen kan du lägga i frysen och slänga ned hel i en gryta.
  3. Blanda en dressing av lime, soja och socker i en skål.
  4. Vänd ner svamp, chilipulver och hälften av rispulvret i dressingen. Smaka av.
  5. Blanda alltsamman med örterna på ett fat och strö över rispulver.
  6. Servera med ris.