En matig och god svampklämma med syrad vitkål, inlagd rödlök och ost kan blir riktigt populärt! Till jul kan du tillsätta 5 kryddpepparkorn och 2 nejlikor i lagen till den inladga rödlöken om du vill "jula" till den.
Svampklämma Rensa och skär svampen i mindre bitar. Lägg i en bunke.
Skär purjolöken i tunna skivor och blanda med svampen.
Värm en stekpanna och lägg i svamp- och purjolöksblandningen och låt eventuell vätska koka bort.
Höj värmen och tillsätt smör och dragon. Vänd runt svamp- och purjolöksblandningen i några minuter, men inte så länge att den förlorar för mycket vätska. Svampen ska ha lite yta.
Strö över flingsalt och dra några varv med svarpepparkvarnen över.
Tillbehör Värm tunnbröden lätt i torr stekpanna.
Bred gräddfil över hela brödet.
Lägg syrad vitkål i ett tunt lager över hela brödet.
Lägg svamp- och purjolöksblandningen på mitten av brödet så att det räcker ända upp till kanten.