Svampfrittata

0 röster
4
Svampfrittata
Foto: TV4

En lättlagad och god rätt som passar som både lunch och kvällsmål. Oavsett om du plockat svampen själv eller hittat den i grönsaksdisken är det här ett bra sätt att tillaga den på.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 8 ägg
  • 4 msk vatten
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 schalottenlökar
  • 200 g svamp, t ex kantareller
  • 1 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl finstrimlad bladpersilja

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar, ställ blandningen åt sidan. Stek svampen i smör i en het panna. Hacka vitlök och schalottenlök och tillsätt det i pannan mot slutet. Salta, peppra och blanda i lite av persiljan.
  2. Smält smöret i en het panna. Stek 4 omeletter på ena sidan, ställ därefter in pannan i ugn under grillelementet i någon minut i stället för att vända omeletterna.
  3. Lägg omeletterna på tallrikarna. Fördela svampen på omeletterna och strö över resterande persilja.
13 augusti 2009
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept