Svalkande gazpacho

Svalkande gazpacho
Foto: TV4
Sara Begner
Sara Begner

Svalkande gazpacho

17 ingredienser

ca 10 m

Snabb gazpacho med tomat, gurka och paprika.

Soppan är lättast att göra med matberedare eller mixer eftersom grönsakerna ska finfördelas råa.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 5 tomater
  • 1 gurka
  • 1 paprika
  • 0,5 gul lök (eller röd lök)
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 dl vatten, kallt
  • 2 msk kycklingfond, koncentrerad (eller grönsaksfond)
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 citron, pressad
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 msk honung
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • tabasco (eller sambal oelek)
  • ev 1 dl gurka, fint tärnad
  • ev 2 msk persilja, hackad
  • ev krutonger

Gör så här

  1. Skär grönsaker och lök i bitar. Lägg i en matberedare eller mixer. Tillsätt vatten, fond, olivolja, pressad citron, tomatpuré och honung. Kör tills allt är finfördelat. Smaka av med salt, peppar och tabasco eller sambal oelek.
  2. Servera soppan väl kyld, gärna med fint tärnad gurka, hackad persilja och krutonger.