Svalkande gazpacho

7 röster
ca 10 m
4-6

Snabb gazpacho med tomat, gurka och paprika.

Soppan är lättast att göra med matberedare eller mixer eftersom grönsakerna ska finfördelas råa.

Visa mer
ca 10 m
4-6

Du behöver

  • 5 tomater
  • 1 gurka
  • 1 paprika
  • 0,5 gul eller röd lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 dl kallt vatten
  • 2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 citron, pressad
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 msk honung
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • tabasco eller sambal oelek
  • ev 1 dl gurka, fint tärnad
  • ev 2 msk persilja, hackad
  • ev krutonger

Gör så här

  1. Skär grönsaker och lök i bitar. Lägg i en matberedare eller mixer. Tillsätt vatten, fond, olivolja, pressad citron, tomatpuré och honung. Kör tills allt är finfördelat. Smaka av med salt, peppar och tabasco eller sambal oelek.
  2. Servera soppan väl kyld, gärna med fint tärnad gurka, hackad persilja och krutonger.
8 juli 2015

Fler goda recept