Sutlac med blåbär

koket.se
Sutlac med blåbär
Foto: Tv4
Sahin Erdal
Sahin Erdal

Sutlac med blåbär

Av: Sahin Erdal

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

1 h

Sutlac är en turkisk efterrätt som liknar rispudding eller svenskarnas ris a la Malta.

Se Sahin Erdal laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 dl grötris
  • 5 dl grädde
  • 6 äggulor
  • 125 g strösocker (extra till blåbären)
  • 2 dl blåbär
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron
  • 1 knippe mynta (eller körvel)

Gör så här

  1. Börja med att koka riset, det ska fortfarande ha en kärna i mitten.
  2. Värm upp grädden till 90 grader.
  3. Vispa äggulorna och sockret fluffigt. Addera den varma grädden och riset. Rör runt med en träslev.
  4. Häll upp smeten i formar och grädda i ugnen på 135 grader i ca 35–40 minuter. De är klara när de har slutat wobbla i mitten.
  5. Ställ in formarna kylen och låt svalna.
  6. Under tiden häller du över blåbären i en bunke. Addera olivolja, citronjuice och hackad mynta.
  7. Servera puddingen med blåbären.