Sutlac med blåbär
Sutlac med blåbär
8 ingredienser
1 h
Sutlac är en turkisk efterrätt som liknar rispudding eller svenskarnas ris a la Malta.
Se Sahin Erdal laga receptet

Ingredienser
- 2 dl grötris
- 5 dl grädde
- 6 äggulor
- 125 g strösocker (extra till blåbären)
- 2 dl blåbär
- 2 msk olivolja
- 1 citron
- 1 knippe mynta (eller körvel)
Gör så här
- Börja med att koka riset, det ska fortfarande ha en kärna i mitten.
- Värm upp grädden till 90 grader.
- Vispa äggulorna och sockret fluffigt. Addera den varma grädden och riset. Rör runt med en träslev.
- Häll upp smeten i formar och grädda i ugnen på 135 grader i ca 35–40 minuter. De är klara när de har slutat wobbla i mitten.
- Ställ in formarna kylen och låt svalna.
- Under tiden häller du över blåbären i en bunke. Addera olivolja, citronjuice och hackad mynta.
- Servera puddingen med blåbären.