Sannes kryddiga fiskgryta

Sannes kryddiga fiskgryta
Foto: TV4

Sannes kryddiga fiskgryta

Av: Susanne Pettersson

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

En härlig fiskgryta är aldrig fel, här är en lite kryddigare med lite currysmak.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Vitt Couvent Des Jacobins, Bourgogne France

Ingredienser

portioner
  • 4 laxfiléer
  • 360 g kräftstjärt
  • 8 musslor
  • 1 purjolök, stor
  • 2 tärningar fiskbuljong
  • 2 msk curry
  • 6 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vitt vin
  • 370 g krossade tomater
  • 360 g skalade räkor
  • 35 g dill, djupfryst

Gör så här

  1. Strimla purjolöken, fräs i gryta ihop med vinet.
  2. Ha i de krossade tomaterna, buljongen och grädden.
  3. Låt koka upp lite, sänk värmen låt sakta sjuda i 20-30 minuter.
  4. Skär laxen diagonalt i bitar, 2 cm, och lägg i dem. Låt det sjuda, inte koka, i ca 10 minuter.
  5. Ha i dillen.
  6. Det sista du lägger i är musslorna, kräftstjärtarna och räkorna. Låt sjuda max 10 minuter till.
  7. Garnera med några oskalade räkor och dillkvist.