Surdegsbröd med blodapelsin

koket.se
Surdegsbröd med blodapelsin
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Surdegsbröd med blodapelsin

8 ingredienser

20 m

Surdegsbröd med svensk stracciatella, blodapelsin, ruccola, pistage och senapsdressing är ett gott snacks att njuta av i helgen.

Se Tea Malmegård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • surdegsbröd
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 blodapelsiner, filéad och delad
  • 1 dl färska basilikablad
  • 500 g stracciatella
  • 50 g pistagenötter, rostade och hackade
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Stek brödet i olivolja tills det börjar få färg. Låt svalna något, gärna på ugnsgaller.
  2. Blanda blodapelsinbitarna med strimlad basilika, olivolja, salt och svartpeppar.
  3. Lägg upp stracciatella och toppa med blodapelsinsalladen.