Suppli con ragu

koket.se
Suppli con ragu
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Suppli con ragu

7 ingredienser

20 m

”Suppli görs på gårdagens risotto och ofta blandar man i en skvätt köttfärsås. Bollen fylls sedan med en bit mozzarellaost och friteras frasig.” /Tove Nilsson

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 3 dl risotto, kall
  • 1 dl köttfärssås
  • 50 g parmesanost, finriven
  • 1 förp mozzarellaost
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg, uppvispat
  • 1 dl ströbröd
  • olja (neutral)

Gör så här

  1. Blanda risotto, köttfärsås och parmesanost.
  2. Rulla smeten till bollar stora som golfbollar ungefär.
  3. Tryck in en mozzarellabit i varje boll och rulla så att hålet täpps till.
  4. Panera bollarna i mjöl, ägg och ströbröd.
  5. Fritera dem sedan i neutral olja som är 180 grader varm.
  6. Låt rinna av på hushållspapper och servera dem sedan direkt.