Suppli al telefono – friterade risbollar

31 röster
30 m
4

Friterade bollar med risottoris och parmesan. För att göra dem extra härliga fylls de med mozzarella som smälter.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 5 dl risottoris
  • 5 ägg
  • 100 g buffelmozzarella
  • 100 g parmesan
  • 25 g smör
  • 3 dl ströbröd
  • salt och peppar
  • ca 1 l frityrolja

Gör så här

  1. Koka riset och låt det svalna.
  2. Riv i parmesanost och smör. Rör runt så att ingredienserna blandas ordentligt. Knäck i 2 ägg i blandningen och rör om ytterligare.
  3. Skär små fina bitar av mozzarellan.
  4. Ta upp en bit ris och baka in en mozzarellabit i den samt rulla den till en boll.
  5. Vispa upp ägg i en skål och häll upp ströbröd i en djup tallrik.
  6. Doppa risbollarna i ägg sedan i ströbröd.
  7. Koka upp frityroljan i en djup kastrull, testa om den har rätt temperatur med hjälp av en liten bit bröd som ska kunna friteras gyllenbrun.
  8. Sänk ned risbollarna i oljan med en hålslev och fritera dem tills att de är gyllenbruna.
  9. Lyft upp bollarna och låt dem rinna av på hushållspapper. Servera som tilltugg till en god fördrink.
25 maj 2015

Fler goda recept