Supersnabba frukostfrallor med hemmagjord "sylt"

koket.se
Supersnabba frukostfrallor med hemmagjord "sylt"
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Supersnabba frukostfrallor med hemmagjord "sylt"

11 ingredienser

30 min

Ja, det är helt sant, dessa frallor gör du på endast 30 minuter! Med Camilla Hamids recept får du hembakta frallor från deg till färdigt bröd på nolltid. Perfekt helgfrukost för hela familjen!

TIPS! Vill man kontrollera syltens konsistens, lägg lite sylt på en tallrik och sätt in i kylen tills den är ordentligt kall. Är sylten för lös, koka längre, är den för fast, koka upp och späd med lite vatten.

Se Camilla Hamid laga receptet

logo

Ingredienser

portioner frallor

Sylt

  • 500 g blandade bär (valfri sort)
  • 450 g syltsocker (med pektin)

Bröd

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 3,5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk vatten, till pensling
  • salt

Till servering

  • hasselnötskräm

Gör så här

Sylt

  1. Ha i bär och syltsocker i en kastrull. Rör, mosa ihop och koka i 5 minuter på medelvärme under lock.
  2. Koka sedan sylten på medelvärme i 10 minuter. Sylten ska bli lätt genomskinlig och ytan ska koka ihop i geléaktiga sjok.
  3. Häll sylten på väl rengjorda glasburkar, sätt på lock och låt svalna i kylskåp. Förvaras mörkt och svalt. Öppnad burk förvaras i kylen.

Bröd

  1. Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt olja och mjölk. Rör ihop allt till en kladdig deg.
  3. Mjöla din arbetsyta rikligt med vetemjöl och stjälp upp degen på mjölet. Se till att hela degen är täckt i mjöl.
  4. Rulla ut degen till en längd och dela den i 6 bitar. Rulla bollar av degbitarna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Vispa lätt ihop ägg, vatten och salt och pensla bullarna med blandningen. Grädda bröden i mitten av ugnen i ca 10-15 min, ta ut när de fått fin färg.
  6. Servera nygräddade frallor med kall jordgubbssylt och hasselnötskräm.

Glöm inte att matsortera skal från ägg för en mer hållbar bakning, och njut av ditt hemmagjorda bröd. /Köket-redaktionen