Supersnabb pasta bolognese med spenat- och parmesanpasta

Supersnabb pasta bolognese med spenat- och parmesanpasta

9

10 ingredienser

20 m

Pasta bolognese på bara 20 minuter? Javisst! 

Ingredienser

portioner4
  • 4 port pasta
  • ca 400 g köttfärs
  • smör, till stekning (eller olja)
  • salt
  • peppar
  • 1 förp Felix Bolgonese grytbas
  • olivolja
  • 65 g spenat
  • 2 dl parmesanost, riven
  • några kvistar oregano

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Stek köttfärs i lite smör eller olja, tills den fått fin färg. Salta och peppra lätt.
  3. Slå över en burk Bolognese grytbas till den stekta köttfärsen och låt sjuda på svag värme under omrörning, ca 3-5 minuter.
  4. Häll av pastan och blanda på en gång ner lite olja, spenat och parmesan. Rör om tills parmesanen smält och spenaten mjuknat lite.
  5. Servera pastan tillsammans med bolognese. Toppa med lite färsk oregano och lite extra riven parmesanost.
TIPS!