Stuvade makaroner med knaprig salsiccia
Stuvade makaroner med knaprig salsiccia
11 ingredienser
25 min
Stuvade makaroner är en klassiker! Den krämiga smaken ihop med knaprig salsiccia och sötsyrliga tomater är en oslagbar kombo.
Ingredienser
Stuvade makaroner
- 4 port Kungsörnen Gammaldags ideal makaroner
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl vispgrädde
- 200 g mozzarellaost, riven (finns att köpa färdig)
- 0,5 citron, juice och skal
- salt
- svartpeppar
Salsiccia och körsbärstomater
- 400 g salsicciakorv
- olivolja
- 200 g körsbärstomater
- 0,5 kruka oregano, hackad
Gör så här
Stuvade makaroner
- Koka makaronerna 2 min kortare än vad som anges på förpackningen.
- I en större kastrull kokar du upp crème fraiche och grädde tills den tjocknat något.
- Ställ av plattan och häll i makaronerna ihop med pressad citron och riven mozzarella. Smaka av med salt och svartpeppar.
Korv och körsbärstomater
- Halvera tomaterna och hacka oregano.
- Gör ett litet snitt längst korven och dra av skinnet på korven. Detta ger den krispigare stekyta.
- Stek korven i olivolja på medelhög värme tills att den fått rikligt med färg. Häll sedan i tomaterna och oreganon i pannan så att de mjuknar och får mycket smak.
- Servera så fort stuvningen är klar och toppa med riven citron och mer oregano.
TIPS!