Stuvad lutfisk

Stuvad lutfisk
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Stuvad lutfisk

10 ingredienser

Inte världens vackraste rätt precis, men ack så god. Pigga upp den med kokta gröna ärter. Julens senapssorter ger extra piff.

Ingredienser

portioner
  • ca 1 kg kokt lutfisk
  • 8 potatisar, kalla, kokta

Sås:

  • 3 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl fiskbuljongtärning
  • 2-3 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • kryddpeppar, grovkrossad
  • julsenap, att servera till

Gör så här

  1. Rensa lutfisken.
  2. Skala och skiva potatisen.
  3. Fräs buljong och margarin och mjöl till såsen, späd med mjölk efterhand. Koka såsen 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vänd ned potatisen i såsen tillsammans med fisken. Strö kryddpeppar över och servera med god senap till.