Stroganoff med halloumi och rostad paprika

POPULÄRT
koket.se
Stroganoff med halloumi och rostad paprika
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Stroganoff med halloumi och rostad paprika

14 ingredienser

40 min

En ny variant av klassikern stroganoff där köttet byts mot halloumi och bönor. Färsk dill och rostad paprika ger fräschör och djup till smaken.

logo
stefan ekengren profilbild ny

Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 1 förp färdigkokta stora vita bönor (à 380 g)
  • 1 förp färdigkokta kidneybönor (à 380 g)
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 250 g grillad paprika, i olja (avrunnen)
  • 200 g halloumiost, tärnad
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl krossade tomater
  • 3 dl grädde
  • 1 kruka dill, grovt hackad
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning
  • salt

Till servering

  • 4 port ris (gärna vildrismix)

Gör så här

  1. Häll av och skölj bönorna.
  2. Skala och finhacka löken. Skär paprikan i mindre bitar.
  3. Fräs lök och paprika i smör i en stor stekpanna tills löken mjuknar utan att ta färg.
  4. Häll av och skölj bönorna. Tillsätt dem i pannan och vänd runt.
  5. Tillsätt tomatpuré och finriven vitlök, fräs ytterligare någon minut. Häll i krossade tomater och låt allt koka ihop några minuter.
  6. Häll i grädden och låt koka.
  7. Skär halloumin i tärningar. Stek dem i olja i en stekpanna tills tärningarna fått fin färg.
  8. Vänd ner halloumi och dill i såsen. Smaka av med salt.