Strassburgare med chokladganache

35 kakor
Strassburgare med chokladganache
Foto: Tea Malmegård

Klassiska spröda småkakor som här spritsas till rosor och får en härligt len chokladfyllning. Allra bäst blir fyllningen om du gör den 1 dag i förväg. Strassburgare går utmärkt att frysa.

6 juni 2017
35 kakor

Du behöver

Chokladganache (fyllning)

  • 175 g vispgrädde
  • 175 g mörk choklad, hackad
  • 40 g honung

Kakor

  • 250 g smör
  • 60 g florsocker
  • 20 g vaniljsocker
  • 150 g potatismjöl
  • 120 g vetemjöl
  • 1,5 g finsalt

Gör så här

  1. Chokladganache
    Koka upp grädde och honung. Dra av från värmen och lägg i chokladen. Rör ihop tills du får en fin emulsion. Häll upp i en bunke och plasta direkt mot ytan. Det här kan med fördel göras dagen innan!
  2. Kakor
    Vispa upp smör, florsocker och vaniljsocker fluffigt.
  3. Blanda torra ingredienser och vispa i fluffet.
  4. Fyll degen i en spritspåse med en stjärntyll.
  5. Förbered två hårda underlägg (som får plats i frysen) med bakplåtspapper. Sätt på ugnen på 175 grader.
  6. Spritsa ut ”rosor” med minst 4 cm mellanrum på plåten. Frys i 10 min!
  7. Baka av kakorna i cirka 12-15 minuter. Låt svalna.
  8. Fyll ganachen i en spritspåse med en slät tyll. Spritsa en generös klick på insidan av hälften av kakorna och hitta matchande lock.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept