Strange flavor chicken

koket.se
Strange flavor chicken
Foto: Tv4
Jimmy Guo
Jimmy Guo

Strange flavor chicken

19 ingredienser

20 m + tid i isbad

"Strange flavour-såsen är fantastisk till kalla rätter och en klassiker till pocherad kyckling. För att lyckas med riktigt saftig pocherad kyckling är det viktigt att inte vattnet stormkokar, det ska precis sjuda . För bästa resultat väljer du en styckdetalj med både skinn och ben. " /Jimmy Guo

Ingredienser

portioner
  • 500 g kycklinglår, med skinn och ben
  • 5 cm färsk ingefära, skivad
  • 2 salladslökar
  • 1 msk shaoxingvin
  • 1 l vatten
  • 4 tsk flingsalt

Strange flavour-sås

  • 3 msk tahinipasta (kinesisk)
  • 2 msk kinesisk soja (ljus)
  • 2 msk chingkiangvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 1 tsk sichuanpeppar, rostad och mald
  • 1 msk sesamolja
  • 2-6 msk chiliolja, hemgjord
  • 0,5 tsk MSG
  • 0,5 tsk salt

Servering

  • 2-3 salladslökar, endast vita delen.
  • 2 msk rostade jordnötter, hackade
  • 1 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Lägg kycklinglår, ingefära, salladslök, shaoxingvin, vatten och flingsalt i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen så det precis sjuder. Lägg ett lock på på glänt över grytan och låt sjuda försiktigt i 30 minuter.
  2. Stäng av värmen och låt svalna, gärna över natten i sin egen lag eller i ett bad med isvatten om du inte hinner vänta.
  3. Plocka ur benet ur kycklingen och strimla den tunt. Lägg upp på ett serveringsfat och ringla över såsen.
  4. Skär den vita delen på salladslöken i 5 cm långa och tunna strimlor och garnera kycklingen.
  5. Toppa med hackade jordnötter och sesamfrön.