Stor och härlig sallad med fräsch dressing

Stor och härlig sallad med fräsch dressing
Foto: Tv4
Sofia Henriksson
Sofia Henriksson

Stor och härlig sallad med fräsch dressing

9 ingredienser

20 m

En krispig och fräsch sallad förgyller vilken middag som helst som tillbehör. Eller servera den som förrätt, del av buffé eller kanske en lättare lunch med matiga tillbehör?

Ingredienser

portioner
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 gemsallad (små, eller hjärtsallad)
  • 50 g rucolasallad
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk kapris
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva schalottenlöken tunt och lägg i en skål och täck med vinäger. Låt stå i minst 10 minuter.
  2. Plocka av bladen från salladen och lägg på ett stort fat. Häll över ruccola och toppa med schalottenlöken.
  3. Blanda vinägern med crème fraiche, dijonsenapen och lite kaprisspad. Ringla dressingen över salladen och toppa med kapris, salt och svartpeppar.