Stjärnanismarinerad tropisk fruktsallad med färskostgrädde

Stjärnanismarinerad tropisk fruktsallad med färskostgrädde
Foto: TV4

Stjärnanismarinerad tropisk fruktsallad med färskostgrädde

Av: Mattias - Köping

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

30 m

Exotisk fruktsallad med sockerlag och citrusgrädde med färskost.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Sockerlag

  • 2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 msk flytande glykos
  • 3-4 stjärnanis

Fruktblandning

  • 1 mango, skalad och skuren i småbitar
  • 2 kiwis, skalad och skuren i småbitar
  • 0,5 ananas, skalad och skuren i småbitar
  • 0,5 papaya, skalad och skuren i småbitar
  • 0,5 galiamelon, skalad och skuren i småbitar

Färskostgrädde

  • 1 dl strösocker
  • 200 g färskost
  • 1 apelsin, zest
  • 1 limefrukt, zest
  • 1 citron, zest
  • 4 dl vispgrädde, mjukt vispad

Garnering

  • färsk citronmeliss

Gör så här

Sockerlag

  1. Häll vatten, socker, flytande glykos och stjärnanis i en kastrull och koka upp under omrörning tills sockret har löst sig. Ställ kastrullen åt sidan och låt lagen svalna.

Fruktblandning

  1. Häll samtliga fruktbitar i en skål. Ta bort stjärnanisbitarna från den avsvalnade sockerlagen och häll lagen över frukten. Rör försiktigt om så att allt blandar sig ordentligt. Låt gärna fruktsalladen stå i kylskåpet ett par timmar innan servering så blir den godare.

Färskostgrädde

  1. Rör socker och färskost till en slät smet. Rör ner zest (finrivet skal) från apelsin, lime och citron. Tillsätt den mjukt vispade grädden och vänd försiktigt ihop med färskoströran.

Servering

  1. Servera fruktsalladen i fina glas med en klick färskostgrädde och ett par blad citronmeliss.