Sticky toffee pudding

14 röster
1 h 20 m
6-8
Sticky toffee pudding
Foto: Peter Carlsson

Receptet är ur boken Favoriter av Tareq Taylor, Books by Tareq Taylor.

favorit_omslag
1 h 20 m
6-8

Du behöver

  • 250 g dadlar
  • 2 dl vatten
  • 100 g smör
  • 1,25 brunt farinsocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk muscovadosirap

Kolasås

  • 2 dl ljust muscovadosocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 1 msk muscovadosirap
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Hacka dadlarna och koka upp dem i vattnet. Ta av från värmen och låt stå och svälla cirka 30 minuter tills allt vatten är absorberat.
  2. Mosa dadlarna lätt med en sked eller gaffel. Låt svalna.
  3. Vispa samman rumstempererat smör och socker tills det är ljust och krämigt.
  4. Tillsätt äggen ett i sänder och vispa noga. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dessa till äggen tillsammans med mjölken och sirapen. Tillsätt dadlarna och blanda med en sked.
  5. Ös upp i dubbla stora muffinsformar och baka mitt i ugnen på 180 grader cirka 20–25 minuter.
  6. Lägg alla ingredienser till kolasåsen i en kastrull och koka cirka 10 minuter tills konsistensen är lagom seg.
Tips!
favorit_omslag

Receptet är ur boken "Favoriter"

6 december 2019