Sticky rice med broccoli och friterad tofu

22 röster
25 m
4
Sticky rice med broccoli, sparris och friterad tofu
Foto: TV4

Klibbigt sushiris med krispig tofu, stekta grönsaker och en riktigt god koriandermajonnäs. En härlig och smakrik vegetarisk middag!

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g tofu [2 förp]
  • 4 msk olja
  • 4 msk japansk soja
  • 4 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 300 g broccoli
  • 300 g haricots verts
  • 4 dl kokt sushiris (eller jasminris)
  • 2 msk smör

Koriandermajonnäs

  • 1 kruka koriander
  • 2 dl majonnäs
  • 2 tsk sriracha (eller annan chilisås)
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk japansk soja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Börja med koriandermajonnäsen. Hacka halva krukan med koriander. Blanda majonnäs med sriracha, sesamolja, soja och koriander. Låt stå.
  2. Gör sedan tofun med sticky rice. Skiva tofun och stek den på hög värme i 3 msk olja tills den är krispig. Lägg på ett fat och häll över 3 msk soja.
  3. Skiva schalottenlök och vitlök. Dela broccoli i mindre buketter och skiva stammen.
  4. Stek lök och vitlök i 1 msk olja tills de fått lite färg. Tillsätt haricots verts och broccoli och stek i 2 minuter på hög värme.
  5. Häll på lite vatten, 1 msk soja och låt det koka in. Klicka i smöret.
  6. Servera tofun med grönsakerna koriandermajonnäs, lime, sesamfrön, kokt ris och extra koriander.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...