Sticky rice med broccoli och friterad tofu

koket.se
Sticky rice med broccoli, sparris och friterad tofu
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Sticky rice med broccoli och friterad tofu

14 ingredienser

25 m

Klibbigt sushiris med krispig tofu, stekta grönsaker och en riktigt god koriandermajonnäs. En härlig och smakrik vegetarisk middag!

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g tofu [2 förp]
  • 4 msk olja
  • 4 msk japansk soja
  • 4 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 300 g broccoli
  • 300 g haricots verts
  • 4 dl kokt sushiris (eller jasminris)
  • 2 msk smör

Koriandermajonnäs

  • 1 kruka koriander
  • 2 dl majonnäs
  • 2 tsk sriracha (eller annan chilisås)
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk japansk soja

Gör så här

  1. Börja med koriandermajonnäsen. Hacka halva krukan med koriander. Blanda majonnäs med sriracha, sesamolja, soja och koriander. Låt stå.
  2. Gör sedan tofun med sticky rice. Skiva tofun och stek den på hög värme i 3 msk olja tills den är krispig. Lägg på ett fat och häll över 3 msk soja.
  3. Skiva schalottenlök och vitlök. Dela broccoli i mindre buketter och skiva stammen.
  4. Stek lök och vitlök i 1 msk olja tills de fått lite färg. Tillsätt haricots verts och broccoli och stek i 2 minuter på hög värme.
  5. Häll på lite vatten, 1 msk soja och låt det koka in. Klicka i smöret.
  6. Servera tofun med grönsakerna koriandermajonnäs, lime, sesamfrön, kokt ris och extra koriander.