Lyxig vardagsmiddag med kyckling i en sötsyrlig och lite het sås serverad krämiga nudlar och en krispig gurksallad. En rätt som verkligen bjuder på den perfekta balansen mellan söta, syra och hetta.
Skiva gurkan tunt (gärna med mandolin). Blanda med risvinäger, socker, salt, sesamolja, sesamfrö och chili. Låt stå och dra medan resten tillagas.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj snabbt i kallt vatten. Lägg nudlarna i en skål och vänd runt med tahini, sesamolja, soja och risvinäger. Blanda ner färska örter och sesamfrön.
Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek i olja på medelhög värme tills den får fin yta och är genomstekt.
Blanda ihop ingredienserna till glazen. Häll glazen ner i pannan med kycklingen mot slutet av stekningen. Låt koka ihop tills glazen blir klibbig och täcker kycklingen jämnt.
Servera sticky chicken med sesamnudlar och den syrliga gurksalladen. Toppa gärna med extra koriander, chili eller sesamfrön vid servering.