Sticky chicken med coleslaw

POPULÄRT
koket.se
Sticky chicken med coleslaw
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Sticky chicken med coleslaw

21 ingredienser

45 min

En galet god kycklingrätt där såsen är det som gör det här till en middag utöver det vanliga. Dessutom är den väldigt lätt att laga.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 8 kycklinglår, gärna med skinnet kvar

Sås

  • 1 dl sweet chilisås
  • 0,5 dl ostronsås
  • 0,5 dl ketchup
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 0,5-2 msk sriracha (beroende på hur hett du gillar)
  • 1 limefrukt, pressad saft

Coleslaw

  • 1 klyfta vitkål, tunt strimlad
  • 1 morot, riven
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 8 cm purjolök, tunt skivad
  • 4-6 msk crème fraîche
  • 4 msk majonnäs
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Till servering

  • 4 port jasminris, nykokt
  • ev färsk koriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla ingredienser till såsen.
  3. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Fördela såsen över kycklingen.
  4. Tillaga i ugnen 30-35 minuter, täck med ugnsfolie mot slutet så att kycklingen inte bränns. Ös gärna med såsen efter halva tiden.
  5. Blanda alla ingredienser till coleslawen i en skål. Smaka med salt och peppar.
  6. Servera din sticky chicken med coleslaw och kokt ris. Garnera gärna med lite koriander.