Sticky chicken med coleslaw
Sticky chicken med coleslaw
21 ingredienser
45 min
En galet god kycklingrätt där såsen är det som gör det här till en middag utöver det vanliga. Dessutom är den väldigt lätt att laga.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 8 kycklinglår, gärna med skinnet kvar
Sås
- 1 dl sweet chilisås
- 0,5 dl ostronsås
- 0,5 dl ketchup
- 2 msk flytande honung
- 2 msk japansk soja
- 1 msk fisksås
- 2 klyftor vitlök, rivna
- 1 msk färsk ingefära, riven
- 0,5-2 msk sriracha (beroende på hur hett du gillar)
- 1 limefrukt, pressad saft
Coleslaw
- 1 klyfta vitkål, tunt strimlad
- 1 morot, riven
- 1 klyfta vitlök, riven
- 8 cm purjolök, tunt skivad
- 4-6 msk crème fraîche
- 4 msk majonnäs
- salt
- svartpeppar, nymalen
Till servering
- 4 port jasminris, nykokt
- ev färsk koriander
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda alla ingredienser till såsen.
- Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Fördela såsen över kycklingen.
- Tillaga i ugnen 30-35 minuter, täck med ugnsfolie mot slutet så att kycklingen inte bränns. Ös gärna med såsen efter halva tiden.
- Blanda alla ingredienser till coleslawen i en skål. Smaka med salt och peppar.
- Servera din sticky chicken med coleslaw och kokt ris. Garnera gärna med lite koriander.