Enkel korvgryta LCHF

Enkel korvgryta LCHF
Foto: Pepe Nilsson

Enkel korvgryta LCHF

Av: Sten Sture Skaldeman

Från: LCHF-kokboken

10 ingredienser

30 min

Snabb och lättlagad korvgryta som du gör på en god och bra korv med hög kötthalt samt paprika i olika färger. Recept från LCHF-kokboken.

Äter du en normalportion av denna gryta får du i dig drygt 800kcal och knappt 15 g kolhydrater. Fettkvoten är 1,5. Den som gärnavill gå ner i vikt kan vara en smula försiktig med grönsakerna ochrikta in sig mer på korven.
Bra korv är bra mat. Kontrollera att man använt minst 100 g köttråvara till 100 g korv. Några goda korvar, gärna lammkorv. Tre hekto korv per person är lagom, tycker jag.

Läs mer om

LCHF-kokboken

Ingredienser

portioner
  • ca 2-3 msk smör
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök (liten)
  • 1 förp tomat
  • ev buljong
  • cayennepeppar
  • 1,2 kg korv [300 g/person]

Gör så här

  1. Skär korv i grova bitar och stek i smör 5 minuter.
  2. Tillsätt paprika och grovhackad lök och stek en stund till.
  3. När allt fått bra färg tillsätter du tomaterna och kryddar med kajennpeppar.
  4. Späd med buljong om det behövs och låt din korvgryta puttra i 20 minuter.