Enkel korvgryta LCHF

37 röster
30 min
4
Enkel korvgryta LCHF
Foto: Pepe Nilsson

Snabb och lättlagad korvgryta som du gör på en god och bra korv med hög kötthalt samt paprika i olika färger. Recept från LCHF-kokboken.

Äter du en normalportion av denna gryta får du i dig drygt 800kcal och knappt 15 g kolhydrater. Fettkvoten är 1,5. Den som gärnavill gå ner i vikt kan vara en smula försiktig med grönsakerna ochrikta in sig mer på korven.
Bra korv är bra mat. Kontrollera att man använt minst 100 g köttråvara till 100 g korv. Några goda korvar, gärna lammkorv. Tre hekto korv per person är lagom, tycker jag.

Läs mer om

LCHF-kokboken


Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • Ett par matskedar smör
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 lök
  • 1 liten purjolök
  • 1 förp tomater
  • Eventuellt buljong
  • cayennepeppar
  • 1,2 kg korv (300 g/person)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär korv i grova bitar och stek i smör 5 minuter.
  2. Tillsätt paprika och grovhackad lök och stek en stund till.
  3. När allt fått bra färg tillsätter du tomaterna och kryddar med kajennpeppar.
  4. Späd med buljong om det behövs och låt din korvgryta puttra i 20 minuter.
29 februari 2012
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...