Stellas kebabpizza
Stellas kebabpizza
19 ingredienser
30 m
Vad sägs som en hembakad pizza med kebabkött, lök och dressing? Den extremt lilla mängden jäst gör pizzadegen härligt lätt och luftig - något kocken Jonas anser vara extremt viktigt i pizzabaket.
Se Jonas Lagerström laga receptet

Ingredienser
Pizzadeg
- 630 g vatten, kallt
- 1 g jäst
- 20 g salt
- 1 kg vetemjöl
Tomatsås
- 100 g tomatpuré
- 250 g vatten
- 1 msk olivolja
- salt
Topping
- 320 g kebabkött
- 1 gul lök
- ost
- 100 g isbergssallad
- 2 plommontomater
Dressing
- 100 g crème fraîche
- 1-2 msk tomatpuré
- 1 sriracha
- 2 msk vinäger
- salt
- kebabkrydda
Gör så här
Pizzadeg
- Väg upp vatten. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt saltet.
- Blanda ner mjölet och arbeta degen för hand tills klumparna försvinner.
- Dela degen i bollar som väger 240 g styck. Låt bollarna jäs i kylen över natten och ta ut 30 minuter innan bakning.
Tomatsås
- Blanda alla ingredienser till tomatsåsen och låt koka ihop i 2–3 minuter.
Topping
- Kavla ut pizzadegen, toppa med tomatsås, kebab, strimlad lök och valfri ost.
- Ultimata är att baka pizzan i en pizzaugn som går upp till 350 grader, då tar det ca 3 minuter. Men det går såklart bra i en vanlig ugn också på 250–300 grader i ca 5–6 minuter.
- Toppa med strimlad isbergssallad, tomat och dressingen efter gräddning.
Dressing
- Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med kebabkrydda och salt.