Stellas kebabpizza

koket.se
Stellas kebabpizza
Foto: Tv4
Jonas Lagerström KK
Jonas Lagerström KK

Stellas kebabpizza

19 ingredienser

30 m

Vad sägs som en hembakad pizza med kebabkött, lök och dressing? Den extremt lilla mängden jäst gör pizzadegen härligt lätt och luftig - något kocken Jonas anser vara extremt viktigt i pizzabaket.

Ingredienser

portioner

Pizzadeg

  • 630 g vatten, kallt
  • 1 g jäst
  • 20 g salt
  • 1 kg vetemjöl

Tomatsås

  • 100 g tomatpuré
  • 250 g vatten
  • 1 msk olivolja
  • salt

Topping

  • 320 g kebabkött
  • 1 gul lök
  • ost
  • 100 g isbergssallad
  • 2 plommontomater

Dressing

  • 100 g crème fraîche
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 1 sriracha
  • 2 msk vinäger
  • salt
  • kebabkrydda

Gör så här

  1. Pizzadeg
    Väg upp vatten. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt saltet.
  2. Blanda ner mjölet och arbeta degen för hand tills klumparna försvinner.
  3. Dela degen i bollar som väger 240 g styck. Låt bollarna jäs i kylen över natten och ta ut 30 minuter innan bakning.
  4. Tomatsås
    Blanda alla ingredienser till tomatsåsen och låt koka ihop i 2–3 minuter.
  5. Topping
    Kavla ut pizzadegen, toppa med tomatsås, kebab, strimlad lök och valfri ost.
  6. Ultimata är att baka pizzan i en pizzaugn som går upp till 350 grader, då tar det ca 3 minuter. Men det går såklart bra i en vanlig ugn också på 250–300 grader i ca 5–6 minuter.
  7. Toppa med strimlad isbergssallad, tomat och dressingen efter gräddning.
  8. Dressing
    Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med kebabkrydda och salt.