Stekta kycklingdelar på potatisbädd med gurksallad

0 röster
4
Stekta kycklingdelar på potatisbädd med gurksallad
Foto: TV4

En lättlagad rätt och enkel att servera.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kyckling
  • 1 kg potatis
  • 4 msk neutral olja
  • 2 msk smör
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 vitlöksklyfta

Gurksallad:

  • 1 slanggurka
  • 0,5 rödlök
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1 tsk fransk senap
  • 0,5 krm socker
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala potatisen och skiva den. Lägg skivorna i kallt vatten. Stycka kycklingen i mindre bitar. Krydda med salt och peppar och bryn skinnsidan i smör i en stekpanna. Lägg över i smord, ugnssäker form och ställ i ugnen i 45 minuter. Kycklingen är klar när köttsaften är färglös och genomskinlig.
  2. Torka av potatisskivorna. Stek dem i olja i 15- 20 minuter. Stek antingen i två pannor eller i omgångar. Krydda med pressad vitlök, salt och peppar.
  3. Skölj gurkan, skala löken och skär gurka och lök i strimlor. Blanda samman gräddfil, senap, socker och salt. Rör ner gurka och lök. Lägg över all potatis i en stekpanna, lyft över kycklingdelarna och lägg ovanpå samt klicka över gurksalladen.
22 oktober 2009

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept