Stekta gröna tomater med couscous och örtyoghurt

12 röster
30 min
4
Stekta gröna tomater med couscous och örtyoghurt
Foto: TV4

Stekta tomater panerade i det frasiga ströbrödet panko serverade med couscous och en örtig yoghurtsås passar fint att servera som lättare middag. 

Tips! Välj gärna fasta eller gröna omogna tomater. 


Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 8 tomater, fasta
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl panko, japanskt ströbröd
  • 3 msk rapsolja
  • 3 msk smör

Sås

  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka koriander
  • 1 schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 liten grön chilifrukt
  • 0,5 citron
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl turkisk yoghurt

Till servering

  • 3 dl couscous
  • 4 dl vatten
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 citron
  • pumpakärnor, rostade
  • ruccolasallad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Börja med såsen, hacka persilja, koriander, vitlök, chili och lök grovt och mixa sedan slätt med citron och olja. Ställ åt sidan.
  2. Lägg couscousen i en skål, pressa i citron, häll på olja och smaka av med salt.
  3. Koka upp vattnet och häll på couscousen, lägg på ett lock eller täck med plastfolie och låt stå.
  4. Skär tomaterna i tjocka skivor.
  5. Lägg upp mjöl på en tallrik, vispa upp äggen på en annan och lägg panko i en tredje.
  6. Vänd tomaterna först i mjöl, därefter ägg och sedan panko. Stek dem gyllene på bägge sidor i olja och smör. Salta.
  7. Vänd ned den gröna såsen i yoghurten och gör en virvel så blir det extra snyggt.
  8. Servera tomaterna med sås, couscous, pumpakärnor och rucola.
8 juni 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...