Stekta ägg - vaniljmarshmallows med mangogelé

Stekta ägg - vaniljmarshmallows med mangogelé
Foto: Tea Malmegård
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Stekta ägg - vaniljmarshmallows med mangogelé

12 ingredienser

Påskens bästa hemgjorda godis - stekta ägg med smak av vanilj och mango.

Ingredienser

äggvita

  • 180 g strösocker
  • 50 g vatten
  • 1 vaniljstång
  • 6 g gelatinblad [3]
  • 40 g äggvita
  • 0,5 g salt [1 mininypa]
  • majsstärkelse

Äggula

  • 50 g citronsaft
  • 200 g fryst mango
  • 70 g strösocker

Servering

  • 40 g majsstärkelse
  • 60 g florsocker

Gör så här

Äggvita

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna och koka vatten, socker och frön till 118 grader.
  2. När lagen nått 110-115 grader, börja då vispa salt och äggvita på medelhög temperatur.
  3. När lagen är 118 grader, dra den från platten och lägg i urkramade gelatinblad. Slå sockerlag över vispad äggvita och vispa tills marängen svalnar något.
  4. Förbered en plåt med bakplåtspapper och sikta maizena som ett tunt lager över hela plåten. Klicka sedan ut klickar med marshmallows med hjälp av en sked och låt dem flyta ut något. Det kan hjälpa att skaka plåten något.

Äggula

  1. Koka upp alla ingredienser tillsammans och mixa till en slät kräm med stavmixer. Reducera ner ordentligt tills det tjocknar och når 102 grader (det kan ta lite tid!). Testa om krämen är klar genom att lägga lite på en tallrik. Om den stelnar så är den färdig.
  2. Fyll på dubbla spritspåsar (eftersom den är varm!) och spritsa eller klicka på äggulor på äggvitan med en liten sked. Låt stelna över natten.
  3. Lossa från plåten och vänd runt äggen i florsocker/maizena blandningen, sikta av överblivet puder och servera!