Stekt ryggbiff med chili och vitlöksstekt svamp samt rödvinssås

4 röster
40 m
4

Stekt ryggbiff och chili och vitlöksstekt svamp med rödvinssås blir en riktigt festlig och god rätt till helgen.

Visa mer
40 m
4

Du behöver

  • 2 msk olivolja
  • 80 g smör
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 schalottenlökar, finhackad
  • 175 g champinjoner, färska och i skivor
  • 6 dl rött vin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 3 msk oxfond
  • ca 2 msk timjan, färsk
  • 1 lagerblad
  • salt
  • peppar

Chili och vitlöksstekt svamp

  • 525 g champinjoner, färska och i skivor
  • 2 msk olivolja
  • 30 g smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 röd chili, finhackade
  • 1 kruka persilja, färsk
  • salt
  • peppar

Stekt ryggbiff

  • 480 g ryggbiff, 4 bitar á 120 g
  • salt
  • peppar
  • 3 msk olivolja
  • 50 g smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kruka timjan, färsk
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Rödvinssås
    Häll 2 msk olivolja och 30 g av smöret i en kastrull. Lägg i och fräs 2 klyftor vitlök (lätt pressade), schalottenlök och champinjoner. Fräs tills svamparna har lite färg. Det tar ca 6-7 minuter.
  2. Tillsätt sedan rödvin, vatten, socker, oxfond, lite färsk timjan och lagerblad. Låt koka tills hälften av vätskan återstår, sila sedan såsen. Tillsätt 50 g av smöret och smaksätt med salt och peppar.
  3. Chili och vitlöksstekt svamp
    Borsta champinjonerna och hetta upp en stekpanna. Häll i 2 msk olivolja och torrstek svampen till den fått lite färg. Tillsätt sen 30 g smör, finhackad vitlök, chili, finhackad persilja, salt och peppar.
  4. Stekt ryggbiff
    Torka av köket och krydda med salt och peppar.
  5. Hetta upp stekpannan med 3 msk olivolja lägg i köttet i pannan och stekt 2 minuter på varje sida. Lägg därefter i smör, vitlök, timjan och ös tills köttet är 50 grader. Lägg sedan upp köttet så det får vila ca 5 minuter.
3 augusti 2019

Laddar fler recept...