Stekt ryggbiff med chili och vitlöksstekt svamp samt rödvinssås

POPULÄRT
Stekt ryggbiff med chili och vitlöksstekt svamp samt rödvinssås
Foto: Tv4
Wichudaporn Chaiyasaeng SMK 2019
Wichudaporn Chaiyasaeng SMK 2019

Stekt ryggbiff med chili och vitlöksstekt svamp samt rödvinssås

28 ingredienser

40 m

Stekt ryggbiff och chili och vitlöksstekt svamp med rödvinssås blir en riktigt festlig och god rätt till helgen.

Ingredienser

portioner
  • 2 msk olivolja
  • 80 g smör
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 schalottenlökar, finhackad
  • 175 g champinjon, färska och i skivor
  • 6 dl rött vin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • 3 msk oxfond
  • ca 2 msk färsk timjan
  • 1 lagerblad
  • salt
  • peppar

Chili och vitlöksstekt svamp

  • 525 g champinjon, färska och i skivor
  • 2 msk olivolja
  • 30 g smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 röda chilifrukter, finhackade
  • 1 kruka färsk persilja
  • salt
  • peppar

Stekt ryggbiff

  • 480 g ryggbiff [4 bitar à 120 g]
  • salt
  • peppar
  • 3 msk olivolja
  • 50 g smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kruka färsk timjan

Gör så här

Rödvinssås

  1. Häll 2 msk olivolja och 30 g av smöret i en kastrull. Lägg i och fräs 2 klyftor vitlök (lätt pressade), schalottenlök och champinjoner. Fräs tills svamparna har lite färg. Det tar ca 6-7 minuter.
  2. Tillsätt sedan rödvin, vatten, socker, oxfond, lite färsk timjan och lagerblad. Låt koka tills hälften av vätskan återstår, sila sedan såsen. Tillsätt 50 g av smöret och smaksätt med salt och peppar.

Chili och vitlöksstekt svamp

  1. Borsta champinjonerna och hetta upp en stekpanna. Häll i 2 msk olivolja och torrstek svampen till den fått lite färg. Tillsätt sen 30 g smör, finhackad vitlök, chili, finhackad persilja, salt och peppar.

Stekt ryggbiff

  1. Torka av köket och krydda med salt och peppar.
  2. Hetta upp stekpannan med 3 msk olivolja lägg i köttet i pannan och stekt 2 minuter på varje sida. Lägg därefter i smör, vitlök, timjan och ös tills köttet är 50 grader. Lägg sedan upp köttet så det får vila ca 5 minuter.