Stekt ris med grönsaker

Stekt ris med grönsaker NY 2025
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Stekt ris med grönsaker

8 ingredienser

Nästa gång du kokar ris, koka dubbelt upp, så har du stommen till ett stekt ris med grönsaker att servera dagen efter. Fisk, fågel eller kött, allt passar lika bra till.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 4 port ris, kokt, kallt
  • 1 dl purjolök, strimlad
  • 1 dl paprika, fint tärnad (i olika färger)
  • 2 tsk färsk ingefära, fint riven
  • 2 tsk vitlök, finhackad
  • 0,5 tsk kinesisk soja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Ansa, skölj och strimla purjon. Tärna paprikan fint och finhacka vitlöken. Skala ingefäran och riv den fint.
  2. Fräs purjo, paprika, vitlök och ingefära. Tillsätt riset och stek tills det är genomvarmt men grönsakerna fortfarande är spröda.
  3. Krydda med soja, salt och peppar.