Stekt makrill med krondillsås

Stekt makrill med krondillsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Stekt makrill med krondillsås

9 ingredienser

Makrillens lite feta smak är mycket god tillsammans med den lena och lite syrliga krondillsåsen. Servera med fördel rätten en ljummen sommarkväll med nykokt färskpotatis.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 4 portionsfiléer av makrill
  • 1 dl vetemjöl
  • smör, att steka i

Till såsen:

  • 4 krondillskvistar
  • 50 g smör
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • salt
  • vitpeppar

Till servering:

  • potatis, kokt

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skär av dillkronorna från kvistarna och lägg undan 20 små till garnering. Hacka resten grovt. Koka hacket i buljongen i 15 minuter. Sila bort stjälkarna.
  2. Mixa buljongen och smöret i tillsammans med de sparade småkronorna. Krydda med salt och nymalen vitpeppar. Håll varmt i en kastrull.
  3. Vänd makrillfiléerna i vetemjöl och krydda med salt och peppar. Stek i medelvarm panna. Servera med krondillsåsen och kokt potatis.