Stekt majs med brynt smör, tryffelmajonnäs och koriander

Stekt majs med brynt smör, tryffelmajonäs och koriander
Foto: Tv4
Sofia Henriksson
Sofia Henriksson

Stekt majs med brynt smör, tryffelmajonnäs och koriander

8 ingredienser

15 m

Den här rätten är både snabb att laga och snabb att älska! Smörstekta majskolvar med tryllelmajonnäs och parmesanost slår det mesta till förrätt eller som tillbehör till middagen.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 3 majskolvar (färdigkokta eller färska)
  • 75 g smör
  • salt
  • peppar
  • 2 droppar tryffelolja
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl parmesanost
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Dela majskolvarna i mindre bitar.
  2. Lägg smöret i pannan och låt det ligga tills det blir gyllene. Då lägger du ner majsen och steker i cirka 5 minuter och vänder runt ordentligt. Salta och peppra.
  3. Droppa tryffeloljan i majonnäsen och ringla den sedan över majsen. Toppa med riven parmesan och koriander.