Stekt lax med pecannötspanering

Stekt lax med pecannötspanering
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Stekt lax med pecannötspanering

8 ingredienser

Låt nötter ersätta ströbrödet i den här läckra paneringen. Gott till är sallad med okra och majskorn.

Ingredienser

portioner
  • 4 bitar laxfilé
  • 2 tsk liquid smoke
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1,5 dl pekannötskärnor
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Pensla laxen med liquid smoke och krydda med salt och peppar.
  2. Häll vetemjölet i en djup tallrik. Vispa upp äggen i en annan tallrik. Hacka pecannötterna fint och lägg i en tredje tallrik. Doppa fisken i mjöl, ägg och nötblandning. Lägg på en skärbräda att torka före stekning.
  3. Stek fisken varsamt i smör på medelvärme. Den ska ha en innertemperatur på 60°.