Stekt kyckling med lättstuvad rotselleri och saltrostade hasselnötter

Stekt kyckling med lättstuvad rotselleri och saltrostade hasselnötter
Foto: Tv4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Stekt kyckling med lättstuvad rotselleri och saltrostade hasselnötter

27

7 steg att laga

18 ingredienser

40 min

Vitlöks- och timjandoftande kycklingröst med krispigt skinn serverad med en krämig stuvning på rotselleri och krispiga hasselnötter. En riktigt lyckad och lättlagad festrätt.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 kycklingbröst med skinn
  • salt
  • svartpeppar
  • olja
  • smör
  • kvist timjan, till stekning
  • vitlök, till stekning

Stuvad rotselleri

  • 600 g rotselleri, skalad
  • 3 dl crème fraîche
  • 60 g babyspenat
  • 1 knippe libbsticka
  • 1 citron, finrivet skal

Hasselnötter

  • 200 g hasselnötter, skalade
  • 1 äggvita
  • salt

Garnering

  • 1 selleristjälk, tunt skivad
  • 0,5 ask krasse
  • plockad libbsticka

Gör så här

  1. Saltrostade nötter
    Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda hasselnötterna med äggvita och salt. Lägg över i en form smord med olja. Rosta i ugnen på ca 10-12 minuter, rör om då och då.
  3. Steka kycklingbröst
    Sänk ugnsvärmen till 100 grader.
  4. Salta och peppra kycklingbrösten. Stek med skinnsidan nedåt i olja och smör. Tillsätt vitlök och timjan.Ös med skyn under stekningen.
  5. Tillaga klart i ugnen, innertemperaturen ska vara 65 grader när du tar ut dem. Låt vila 5-10 minuter före servering så dom kommer upp i 70 grader i innertemperatur.
  6. Lättstuvad rotselleri
    Skär rotsellerin i mindre bitar. Koka den mjuk i saltat vatten och häll av. Koka upp crème fraiche. Lägg i rotselleri, spenat och libbsticka. Smaka av med finrivet citronskal och salt.
  7. Servera kycklingen med den lättstuvade rotsellerin. Garnera med nötter, blekselleri, smörgåskrasse och plockad libbsticka.